Nabohøring vedr. Flyvning med veteranfly på Flyvestationen

Vedhæftet fremsender vi naboorienteringsbrev samt bilag en ansøgning fra Værløse Flyvehistoriske Hangar (VFH) om at flyve med veteranfly fra Flyvestationen.

Naboorienteringsbrev
Bilag 1 til naboorientering – Ansøgning
Bilag 2 til naboorientering – Oversigtskort
Bilag 3 til naboorientering – Støjrapport
Bilag 4 til naboorientering – Supplerende oplysninger

Hvis du har bemærkninger eller kommentarer til det ansøgte, skal du sende dem med digital post, e-mail eller brev til Furesø Kommune, så vi har dem senesttorsdag den 18. oktober 2018.

Du må meget gerne henvise til sags nr.: 18/13642

Venlig hilsen

Sekretariat

Furesø Kommune

Center for By og Miljø

Tlf.nr.: 7235 4000

Telefon åbningstider:

Mandag-fredag kl. 10-14

Torsdag kl. 10-17

7 tanker om "Nabohøring vedr. Flyvning med veteranfly på Flyvestationen"

 1. Henvendelse ved. Sag nr. 18/13642.
  Vestre alle 14 ønsker ikke flyvning på den gamle flyvestation.
  Det vil være til stor gene for alle med 400 flyvninger pr. År. Vi er flyttet til naturskønt område med fred og ro og ønsker absolut ikke VFH skal ødelægge det.
  Med venlig hilsen
  Rikke og John Larsen

 2. Kære beboere i Vestre Kvarter

  Nu kan det lyde overordentligt dramatisk med den landingsbane.
  Nu har banen faktisk været etableret på stedet i to år, den var i brug sidste år, hvor borgmesteren fik en flyvetur med start og landing fra “græsbanen”.

  Baggrunden er, og har været det i de 5 år hvor der er arbejdet på dette, at bevare områdets sjæl ved at tillade et yderst begrænset antal flyvninger fra “Græsbanen” på de skrappe betingelser, der er opstillet fra ejeren af området, Naturstyrelsen.

  Formålet er, at der på denne måde aktivt kan formidles de aktiviteter, som området har været karakteriseret ved i over 80 år (flyvning) i sammenhæng med det øvrige museale arbejde der foregår i Hangar 2, hvor Pensionistforeningen og Furesø Museer sammen er ved at bygge udstilling og et aktivt miljø op!

  Der har,, som skrevet, været fløjet flere gange fra “Græsbanen” i 2016 og 2017 uden at nogen har været generet af det – og som det fremgår af diverse ansøgninger og af landzonetilladelsen (forslag) så er det kun de to-tre veteranfly, som kommer til at bo i Hangar 2, der må benytte “Græsbanen” – alle andre fly er forment adgang.

  Der er altså ikke ret nyt i landzonetilladelsen og i praksis vil meget få naboer opdage, at der flyves, da lyden ikke spreder sig særlig langt fra græsset og da flyvningerne vil være så få og med store mellemrum.

  Værløse Flyhistoriske Hangar var været på nabobesøg i 2016 og snakket med grundejerforeningen i Laanshøj og Jonstrup 89, som ikke havde noget at indvende, forelagt en fornuftig forklaring på flyveaktiviteterne og især deres begrænsede omfang.

  Værløse Flyhistoriske Hangar står altid til rådighed til at fremvise området og diskutere hvad der måtte være i støbeskeen – men husk at det hele tiden fra kommunens side har været ønsket at der fortsat kunne flyves med veteran/museumsfly fra området i formidlingsmæssigt ærende. Dette var tidligere henvendt mod DC-3’eren, som de fleste vil vide lyder betydeligt kraftigere end de 80-145 Hk. motorer, der sidder i de veteranfly som tænkes tilknyttet hangaren – tidligere militære fly med en lang tilknytning til Flyvestationen.

  Med venlig hilsen
  Alf Blume,
  medlem af bestyrelsen i Værløse Flyhistoriske Hangar
  Nygårdterrasserne 201D
  3520 Farum
  24271204

  http://historiskhangar.dk/

  • til Alf Blume .Vi er ganske tilfredse med Værløse museums og veteranflyvning med meget få flyvninger som jo allerede er aftalt-men men et tiltag som der nu søges om er helt ude i det blå. at GFL ikke har haft indvendinger mod flyvninger er helt forkert se hangar 2 dok.nr 190-2018-845 center for by og miljø-plan og Byg.

 3. Vi har i mange år måtte acceptere larm fra flyvestationen, al den tid den anvendtes til fly. Det var skønt at slippe for. Derfor vil det være helt hen i vejret atter at tillade flystationen genåbnet for flytrafik af nogen form – uanset der er tale om veteranfly og i begrænset omfang.
  Nej tak til fly.

 4. Til dem der ikke ved det, er det selvsamme Alf Blume og en nabo, der startede den omfattende sag i kommunen mod de fleste beboere her i Vestre Kvarter (og Laanshøj), hvor Alf som repræsentant for Dansk Naturfredningsforening har anmeldt os hver især for at overtræde lokalplanens forbud mod ”hæklignende beplantning” i forhaverne. I øvrigt efter at vi selv havde besluttet et fælles regelsæt for beplantning til alles tilfredshed.

  Hvordan Alf Blume og Dansk Naturfredningsforening i naturens interesse mener at flyvning med gamle veteranfly over Laanshøj er helt acceptabelt, men at ”hæklignende beplantning” i forhaverne skal straffes hårdt, forstår jeg ikke helt.

  Det bliver et stort Nej Tak til Alf Blume og hans veteranfly herfra… i naturens interesse – naturligvis?!

 5. Vi er fuldt ud tilfreds med Værløsemuseum og Værløses flyvehistoriskehangar og den tilladelse der allerede foreligger. Men-men at der pt. søges om en udvidelse med 400 start og landinger det er ikke i orden Et stort nej takl

 6. Vedr.sag nr. 18/13642 ansøgning om flyvning med veteranfly.
  Et stort nej tak hertil.Jeg er i 2008 flyttet til Laanshøj, fordi området omkring er naturskønt og FREDELIGT. Dette ønskes bibeholdt.

Skriv et svar